duminică, 1 decembrie 2013

Sarmale cu ciuperci si nuci

Ingrediente

  • 30-40 foi de vita de vie
  • 500 g ciuperci in saramura
  • 1 cana nuci
  • 1/2 cana orez
  • 1/4 leg marar
  • sare si piper dupa gust
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 cana sos de rosii
  • 1 cana apa

  • Sarmale fara carne? Sarmale in foi de vita fara o smantana fina deasupra? Da, da! Sarmale cu ciuperci si nuci, cu un sos de rosii bun. Sunt de post sau pentru cei care vor sa incerce o varianta altfel. Aroma frunzei de vita de vie se va raspandi la fel prin casa iar gustul dulce acrisor se potriveste de minune cu aroma nucilor.
    Scurgeti ciupercile de saramura si le puneti in robotul de bucatarie impreuna cu nucile, mararul proaspat si uleiul de masline. Le amestecati la viteza medie, pana ce se maruntesc dar aveti grija sa nu le faceti pasta. Scoateti compozitia din vasul robotului si o transferati intr-un bol. Adaugati orezul, sarea si piperul si amestecati bine. Cat timp formati sarmalutele, cuptorul va avea timp sa se incinga, la 200 grade C. E nevoie de putintica rabdare la formarea lor, dar cu grija si cu gandul la cat de bune vor fi, veti reusi.
    Cand sunt gata, intindeti sos de rosii in vasul in care le puneti la cuptor, le asezati una langa alta si turnati deasupra o cana cu apa. Le lasati la fiert aproximativ o ora si jumatate sau pana ce orezul este facut.
    Sfat: este indicat sa aveti frunze in plus, in cazul in care se mai rup in momentul in care le rulati.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu