duminică, 1 decembrie 2013

Pasta con pesto

Ingrediente

  • 1 pachet de spaghete (500 de grame)
  • 5 maini de busuioc proaspat (fara codite)
  • 80 de grame de muguri de pin prajiti si raciti
  • 200 de ml de ulei de masline
  • 2-3 linguri de parmezan ras (optional)
  • Putina sare de mare
  • Pentru mai mult gust : 4-5 catei de usturoi
  • Farmecul pastelor, pe langa faimoasa scena din Doamna si Vagabondul, este ca se fac repede-repejor si sunt tare bune. De data asta va propunem o reteta pe care o puteti savura si daca tineti post. Asta daca ignorati parmezanul si daca nu cumparati paste cu ou in compozitie, desigur.
    Mod de preparare :
    Puneti pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet, dar doar dupa ce pesto este pregatit . Pastele se servesc imediat dupa fierbere, de aceea trebuie sa va asigurati ca aveti sosul pesto gata.
    Pesto : Puneti uleiul de masline, mugurii de pin, usturoiul (optional) intr-un mixer si amestecati. Adaugati frunzele de busuioc in mixer, in cantitati mici, si mixati-le cu restul ingredientelor. Din cand in cand, mai opriti mixerul si impingeti frunzele de busuioc in amestec.
    Puneti pastele la fiert, scurgeti-le dupa ce v-ati asigurat ca sunt gata si nu au ajuns sfaramicioase, adaugati sosul pesto si amestecati bine.
    Pentru o servire adecvata, puteti sa aveti pregatit niste parmezan alaturi pe farfuriile din care serviti.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu