duminică, 1 decembrie 2013

Briose cu gutui

Ingrediente

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa minerala
  • 3 linguri smantana
  • 2 lingurite mac
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 2 gutui mari
  • menta proaspata pentru decor


  • Gutuile sunt fructe care impresioneaza de la simpla prezenta: sunt parfumate, au o culoare vesela si desi ai zice ca sunt toate la fel, au o forma diferita. Gutuile nu sunt foarte des folosite in deserturi ci mai mult in compoturi. Daca aveti gutui prin casa, puteti sa faceti o tava cu briose.

    Cum se prepara briosele cu gutui?

    Important este ca blatul sa fie cat mai pufos pentru ca gutuile sunt fructe dure si inecacioase si chiar daca devin mai moi in timpul prepararii, tot au o consistenta aparte. Blatul ideal pentru aceste briose parfumate este blatul asemanator celui de pandispan. Separam galbenusurile de albusuri. Pe primele le mixam cu zaharul si uleiul iar albusurile le spumam. Le amestecam intre ele, punem apa minerala si smantana, adaugam faina si praful de copt, esenta de vanilie si macul. Pregatiti tava pentru briose ungand cu unt fiecare forma. Briosele cu gutui arata mai bine fara hartiuta.
    Puneti cuptorul la preincalzit si abia acum pregatiti gutuile. Spalati-le si stergeti-le bine pentru a indeparta puful. Taiati-le in felii subtiri, pentru a se prepara mai bine. Turnati compozitia de briose in forme si puneti in fiecare briosa cate 2-3 felii de gutuie. Daca ramane din fruct in afara compozitiei nu este nimic, se va inmuia oricum in timpul coacerii, plus ca arata foarte bine. Tineti briosele in cuptor, la 180 grade C timp de 25 de minute.
    Le puteti savura si calde, pentru a simti parfumul cel mai subtil al gutuilor, dar si reci, la o cana de ceai de menta. Puteti decora gutuile cu frunze de menta proaspata, evidentiaza aroma parfumata a gutuilor.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu