duminică, 1 decembrie 2013

Mere umplute cu fructe uscate

Ingrediente

  • 4 mere mari
  • 8 linguri miere
  • 4 lingurite zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 8 linguri fructe uscate
  • 4 linguri nuca
  • 2 lingurite unt
  • 4 linguri alune padure

  • Merele coapte sunt un desert care incanta aproape numai prin miros. Nu degeaba exista deodorante de camera cu miros de mar si scortisoara. Este mirosul acela care te face sa te simti ca acasa, oriunde te-ai afla. Nu se prepara greu dar umpluturile difera. Merele se pot umple cu dulceata, cu diverse creme, cu caramel, se pot imbraca in aluat sau se pot coace ca atare, cu un praf de scortisoara. Merele umplute cu fructe uscate sunt o combinatie de moale cu crocant iar untul si mierea formeaza un sos prin care puteti trece bucatile de fructe pentru un gust deosebit.

    Cum se prepara merele umplute cu fructe uscate?

    Nu decojiti merele, spalati-le bine, taiati-le capacul, scoateti miezul si dati-l prin razatoare. Ungeti interiorul fiecarui mar cu jumatate de lingurita de unt.Puneti merele intr-o tava mai mica, pe masura lor, pentru a sta unite si in picioare. Tineti merele in cuptor timp de 20 de minute, la 200 grade C pana ce se inmoaie usor. Adaugati cate doua linguri de fructe uscate, una de nuca si una de alune de padure in fiecare mar. Turnati deasupra o lingura de miere, acoperiti cu capacul si mai lasati in cuptor inca 5 minute, pentru ca mierea sa se incalzeasca in interiorul marului si sa se amestece cu untul. Serviti cat sunt calde pentru mai multa savoare.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu