duminică, 29 decembrie 2013

Tort cu ciocolata

IngredienteBlat
6 oua
6 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri amidon alimentar
o lingurita praf de copt
3 linguri ulei
3 linguri apa
2 linguri cacao
un vf. cutit sare
Crema cu ciocolata cu lapte 200 gr ciocolata cu lapte (Primola, am folosit eu)
200 ml frisca lichida
Crema cu ciocolata alba 200 gr ciocolata alba
160 ml frisca lichida
esenta de vanilie
un plic intaritor pentru frisca
Decor 100 gr ciocolata cu lapte
100 gr ciocolata neagra
200 ml frisca lichida
200 gr unt (de calitate!)
o lingura cacao
o lingura zahar pudra
esenta de rom
trufe tocate grosier
nuca prajita, tocata
bomboane Toffifee
Sirop 3 linguri zahar
coaja rasa lamaie
esenta de vanilie
100 ml cafea preparata


Mod de preparare

Mod de preparare tort cu ciocolata. Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul, mixand pana la diluarea completa. Galbenusurile freaca-le cu apa si uleiul. Preincalzeste cuptorul. Adauga-le peste albusuri, apoi pune si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si omogenizeaza amestecand cu o lingura, de jos in sus. Tapeteaza o forma de tort (cu diametrul de 20 cm) cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si coace blatul la foc mic pentru 30-35 minute. Fa testul cu scobitoarea sa fii sigur ca blatul este copt. Scoate-l pe un gratar si lasa-l la racit. Crema cu ciocolata cu lapte. Pune intr-o craticioara frisca lichida si incalzeste-o pana la punctul de fierbere. N-o lasa sa dea in clocot. Adauga ciocolata rupta bucatele si amesteca pana ce se omogenizeaza. Lasa amestecul la racit apoi baga-l la frigider pentru cateva ore sau si mai bine peste noapte. Crema cu ciocolata alba. Se procedeaza ca si la crema precedenta, doar ca din cantitatea de ingrediente data (frisca e mai putina . Decor. Pune intr-o craticioara frisca lichida si incalzeste-o pana la punctul de fierbere. N-o lasa sa dea in clocot. Adauga ciocolata rupta bucatele, cacaua cernuta, zaharul pudra, si amesteca pana ce se omogenizeaza apoi adauga untul si amesteca in continuare. Da la rece peste noapte. A doua zi mixeaza, pe rand, fiecare dintre cele 3 creme pana capata consistenta ferma. In cea cu ciocolata alba adauga intaritorul de frisca si putina esenta si mixeaza pana obtii consistenta dorita. In crema pentru decor adauga putina esenta de rom. Lasa cremele deoparte si prepara siropul. Caramelizeaza zaharul si stinge-l cu 100 ml apa. Pune la foc mic, adauga coaja de lamaie si lasa sa dea un clocot. Opreste focul, adauga esenta de rom, cafeaua gata preparata si raceste bine siropul. Asamblare. Taie blatul in trei parti egale. Insiropeaza primul blat, intinde crema de ciocolata cu lapte, aseaza al doilea blat, insiropeaza, intinde crema alba, apoi aseaza si ultmul blat si insiropeaza-l. Imbraca tortul intr-un strat subtire de crema, tapeteaza dupa imaginatie peretii tortului cu nuca si trufe iar cu restul de crema, bucati de nuca si bomboane Toffifee orneaza partea superioara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu