Bucura-te impreuna cu cei dragi de gustul unei prajituri speciale de Craciun, delicioase si aromate!
Timp de preparare: mediu.Numar de portii: 8-10.
Complexitate: usor.
Ingrediente
- 80 g faina
- 4 oua
- 460 g ciocolata amaruie
- 250 g unt + 1 lingura
- 300 g zahar brun
- 1 lingurita cu praf de copt
- 2 lingurite rase cu cimbru uscat
- 4 linguri rase cu ghimbir deshidratat
- 200 ml frisca lichida
- capsune
1. Topeste 180 g de ciocolata pe baie de aburi impreuna cu untul si lasa sa se raceasca. Rupe bucatele alte 180 g de ciocolata si pune-le intr-un castronel.
2. Separat, bate ouale cu zaharul pana obtii o crema fina si incorporeazafaina cernuta, praful de copt, ciocolata bucatele, ghimbirul tocat, cimbrul uscat si sfaramat intre degete si ciocolata topita.
3. Amesteca si toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 45-50 de minute.
4. Intre timp, topeste ciocolata ramasa (100 g) cu o lingura cu unt si doua linguri cu frisca lichida. Lasa sa se racoreasca si toarna glazura peste prajitura coapta.
5. Taie prajitura cand s-a racit complet, orneaza cu frisca batuta si capsune proaspete.
- Truc. Pentru a pregati ghimbirul deshidratat, cumpara o radacina, curat-o de coaja si da-o pe razatoarea mica. Scurge de suc si intinde razatura de ghimbir pe un servet de hartie. Lasa la aer pana se usuca foarte bine si de poziteaza-l in dulapiorul cu condimente.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu